Feldenkrais-yoga

Yoga en Feldenkrais: Feldenkrais-yoga

Ria combineert de uit het oosten afkomstige hatha-yoga met het “BEWUST WORDEN DOOR BEWEGEN”, (een vorm van body-mindful bewegen) van de westerse door dr. Moshé Feldenkrais ontwikkelde Feldenkrais Methode®.

Wat is hatha-yoga?
Er zijn verschillende yogavormen. Hatha-yoga is de yoga van zowel de lichaamshoudingen als adem- concentratie- en ontspanningsoefeningen. Yoga kan een middel zijn om meer bewust te worden van eigen handelen en denkpatronen en daarmee (meer) grip te krijgen op je gevoel van welzijn.

Wat is de Feldenkrais Methode®?
Feldenkrais biedt een totaal aanpak met zijn body-mindful bewegen met vaak eenvoudige - niet belastende - en steeds verrassende bewegingsseries.
De voortschrijdende kennis over wederzijdse beïnvloeding van brein en body geeft een wetenschappelijke onderbouwing voor de effectiviteit van het body-mindful bewegen van Feldenkrais.

Yoga & Feldenkrais
Yoga en Feldenkrais bieden elk vanuit hun oorsprong een vorm van bewust bewegen voor vitaliteit van lichaam en brein. Met de mogelijkheden van de individuele cursist als uitgangspunt is elke les een ontdekkingsreis naar meer optimaal bewegen.  Geschikt voor ieder die rust èn bewegen alsook rust ín bewegen zoekt.

Feldenkrais-yoga
Feldenkrais-yoga biedt de ontspanning van yoga en het body-mindful bewegen van Feldenkrais.  Een prima aanpak voor vrouwen en mannen om flexibiliteit en stabiliteit te stimuleren èn te ont-stressen ongeacht leeftijd, conditie of fysieke beperking. De lessen zijn zo samengesteld dat je op elk moment in het seizoen kunt starten.

Voor nadere informatie: info@yoga-Krimpen.nl


Feldenkrais trainer Ruthy Alon
1) Introductie van de Feldenkrais Methode
2) Van liggen naar zitten in een spiralende beweging 

laatst bijgewerkt: 01-09-2017