Feldenkrais-yoga

Yoga en Feldenkrais: Feldenkrais-yoga

Combineert de uit het oosten afkomstige hatha-yoga met het “BEWUST WORDEN DOOR BEWEGEN”, (leren door doen) van de westerse door dr. Moshé Feldenkrais ontwikkelde Feldenkrais Methode®.

Wat is hatha-yoga?
Er zijn meerdere yogavormen. Hatha-yoga is de yoga van zowel de lichaamshoudingen als adem- concentratie- en ontspanningsoefeningen. U kunt hiermee, door bewust te worden hoe u beweegt, meer grip krijgen op uw manier van bewegen en ontspannen.

Wat is de Feldenkrais Methode®?
Feldenkrais is leren door doen en biedt bewegen met niet belastende, steeds verrassende bewegingsseries. De voortschrijdende kennis over wederzijdse beïnvloeding van lichaam en geest geeft een wetenschappelijke onderbouwing voor de effectiviteit van Feldenkrais.

Yoga & Feldenkrais
Yoga en Feldenkrais bieden elk een vorm van bewust bewegen voor lichaam en geest. Geschikt voor ieder die rust, bewegen en rustig bewegen zoekt. Zo wordt elke les een ontdekkingsreis om te komen tot soepeler en makkelijker bewegen.

Feldenkrais-yoga
Feldenkrais-yoga is met de ontspanning van yoga en het "leren door doen" van Feldenkrais een prima aanpak voor vrouwen en mannen om flexibiliteit en stabiliteit te stimuleren èn te ont-spannen ongeacht leeftijd, conditie of fysieke beperking. 
De lessen zijn zo samengesteld dat u op elk moment in het seizoen kunt starten.

Feldenkrais-yoga ook als privéles te volgen.
U kunt, wanneer dat voor uw situatie meer geschikt is ook kiezen voor individuele lessen.
Ik informeer u graag over de mogelijkheden.


Voor nadere informatie: info@yoga-Krimpen.nl


Feldenkrais trainer Ruthy Alon
1) Introductie van de Feldenkrais Methode
2) Van liggen naar zitten in een spiralende beweging 

laatst bijgewerkt: 01-02-2019