Feldenkrais-yoga

Yoga en Feldenkrais: Feldenkrais-yoga

In mijn lessen combineer ik de uit het oosten afkomstige hatha-yoga met het “BEWUST WORDEN DOOR BEWEGEN”, (een vorm van aandachtig bewegen) van de westerse door dr. Moshé Feldenkrais ontwikkelde Feldenkrais Methode®.

Wat is hatha-yoga?
Er zijn meerdere yogavormen. Hatha-yoga is de yoga van zowel de lichaamshoudingen als adem- concentratie- en ontspanningsoefeningen. Je kunt hiermee door bewust te worden van eigen handelen en denkpatronen meer grip krijgen op je gevoel van welzijn.

Wat is de Feldenkrais Methode®?
Feldenkrais biedt bewegen met niet belastende, steeds verrassende bewegingsseries. De voortschrijdende kennis over wederzijdse beïnvloeding van lichaam en geest geeft een wetenschappelijke onderbouwing voor de effectiviteit van het body-mindful bewegen van Feldenkrais.

Yoga & Feldenkrais
Yoga en Feldenkrais bieden elk een vorm van bewust bewegen voor vitaliteit van lichaam en geest. Geschikt voor ieder die rust èn bewegen alsook rust ín bewegen zoekt is elke les een ontdekkingsreis naar meer optimaal bewegen.

Feldenkrais-yoga
Feldenkrais-yoga is met de ontspanning van yoga en het met zachte kracht bewegen van Feldenkrais een prima aanpak voor vrouwen en mannen om flexibiliteit en stabiliteit te stimuleren èn te ont-stressen ongeacht leeftijd, conditie of fysieke beperking. 
De lessen zijn zo samengesteld dat je op elk moment in het seizoen kunt starten.

Voor nadere informatie: info@yoga-Krimpen.nl


Feldenkrais trainer Ruthy Alon
1) Introductie van de Feldenkrais Methode
2) Van liggen naar zitten in een spiralende beweging 

laatst bijgewerkt: 02-02-2018