Zwanger & yoga

Zwanger in balans met Feldenkrais-Yoga.

Je bent zwanger! Van harte gefeliciteerd. Zwanger zijn is - hoe dan ook - een bijzondere ervaring voor elke vrouw. Je lichaam verandert, je buik groeit en van vrouw wordt je ook (weer) moeder. Kortom je evenwicht verandert op meerdere manieren.

Zwanger zijn is ook een fulltime job! Je voorbereiden op de komst van de kleine houdt ook in, tijd nemen voor het "in verwachting zijn". Aandacht voor je lichamelijke veranderingen en het kindje dat je draagt, alsook voor je groei naar het (nieuwe) moeder zijn.

Met Yoga en Feldenkrais combineer je de ontspanning van de yoga met het body-mindful bewegen van de Feldenkrais Methode. Zo kun je juist wanneer je zwanger bent op optimale wijze (blijven) bewegen en voorbereiden op  je bevalling.

De Feldenkrais-yoga biedt je:
- Effectieve adem- en ontspanningstechnieken die je tot steun zijn tijdens je zwangerschap en bevalling (en ook daarna!)
- Bewegen en meebewegen met je veranderende lichaam
- Bewuste aandacht voor je zwanger zijn
- Voorbereiding op je bevalling door middel van praktische oefeningen en tips
- Aandacht voor de bekkenbodem: balans tussen spanning en ontspanning
- Uitgebreide informatie rondom zwangerschap, bevalling en de tijd erna

Positieve effecten van Feldenkrais-yoga zijn o.a.:
- Soepel (blijven) bewegen en een optimale houding
- Rust in je hoofd en ontspanning in je lichaam
- Verminderen en/of voorkomen van houdings- en bewegingsklachten
- Beter slapen
- Vertrouwen in de wijsheid van je eigen lichaam

Ongeboren kindjes houden geen rekening met vakantieschema's. Daarom kun je het hele jaar door terecht voor zwangerschapslessen, met uitzondering van de kerstvakantie en twee weken in de zomerperiode.

Vergoeding door verzekering
Ik ben gediplomeerd yoga- en zwangerschaps-yoga docent èn lid van de Vereniging Yogadocenten Nederland waardoor de leskosten, afhankelijk van hoe je bent verzekerd, door sommige verzekeringen - gedeeltelijk -  worden vergoed.

Heb je nog vragen, stuur een mail naar: Ria@yoga-krimpen.nl

laatst bijgewerkt: 02-02-2018