Feldenkrais-yoga

Feldenkrais-yoga
Is het “BEWUST WORDEN DOOR BEWEGEN”, (leren door doen) van de westerse door dr. Moshé Feldenkrais ontwikkelde Feldenkrais Methode® gecombineerd met elementen uit de oosterse yoga.

Wat is de Feldenkrais Methode®?
Feldenkrais, een vorm van mindful bewegen, is leren door doen en biedt bewegen met eenvoudige, steeds verrassende, bewegingsseries. De voortschrijdende kennis over wederzijdse beïnvloeding van lichaam en geest geeft een wetenschappelijke onderbouwing voor de effectiviteit van Feldenkrais.

Wat is hatha-yoga?
Er zijn meerdere yogavormen. Hatha-yoga is de yoga van zowel de lichaamshoudingen als adem- concentratie- en ontspanningsoefeningen. U kunt hiermee, door bewust te worden hoe u beweegt, meer grip krijgen op uw manier van bewegen en ontspannen.

Feldenkrais+yoga
Feldenkrais-yoga is met het "leren door doen" van Feldenkrais en het ontspannen van yoga een prima aanpak voor vrouwen en mannen om flexibiliteit en stabiliteit te stimuleren èn te ont-spannen ongeacht leeftijd, conditie of fysieke beperking. De lessen zijn zo samengesteld dat u op elk moment in het seizoen kunt starten.

Feldenkrais-yoga ook als privéles te volgen.
U kunt, wanneer dat voor uw situatie meer geschikt is ook kiezen voor individuele lessen.
Ik informeer u graag over de mogelijkheden.


Voor nadere informatie: info@yoga-Krimpen.nl


Feldenkrais trainer Ruthy Alon (hier ca. 65 jaar jong)
1) Introductie Feldenkrais Methode
2) Van liggen naar zitten in een spiralende beweging 

laatst bijgewerkt: 01-07-2024