Feldenkrais op stoelen

Zittend Actief, Actief Zitten

Bij de workshops  Feldenkrais op stoelen wordt het "leren door doen" van  Feldenkrais, toegepast bij het zitten op stoelen. Er worden totaal per dag vier Feldenkrais lessen gegeven van elk 1¼ uur en is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Feldenkrais op stoelen is…
een antwoord op de vraag van mensen die graag hun coördinatie en houding willen verbeteren maar moeite hebben met oefenen op de grond. Door te werken op/met stoelen kan het gaan liggen/zitten op de vloer en opstaan worden vermeden. Het werken op stoelen biedt ook mogelijkheden aan allen die, vanwege werk of anderszins, vele uren in zittende houding (moeten) doorbrengen.

Feldenkrais op stoelen biedt…
een vergroting van inzicht in bewegingspatronen wat vervolgens leidt naar een meer optimale manier van bewegen. Daarnaast is inzicht in bewegingspatronen ook een hulpmiddel voor yogadocenten om in de eigen lessen op een meer organische manier te komen tot het aannemen van asanas.

Feldenkrais op stoelen kan…
docenten een interessante uitbreiding van mogelijkheden bieden om ook de oudere en of minder mobiele cursisten “bij de les “ te houden. De workshops kunnen in principe door iedereen gevolgd worden, en zijn geschikt als bijscholing voor yoga- en andere bewegingsdocenten.

Lesmateriaal:
De workshops zijn ervaringsgericht. Wel zal er bij iedere workshop een kort overzicht worden gegeven met achtergrondinformatie over de Feldenkrais Methode en een samenvatting van de lesstof van die dag. Yoga Krimpen heeft een goed uitgeruste ruimte waar matten, kussens en ander materiaal, eventueel nodig voor aanpassingen, ruimschoots aanwezig zijn.
Draag makkelijk zittende kleding en neem sokken en sloffen mee.

laatst bijgewerkt:01-07-2024